Selecteer taal

Hiltermann Lease Groep

Voor ondernemend Nederland

In de media

Overzicht van persberichten


27 – 05 – 2024

Scoobic-voortuigen winnen terrein in Nederlandse steden 

Er komen steeds meer Scoobic-voertuigen naar Nederland, vooral naar drukke steden en randstedelijke gebieden. Deze voertuigen zijn aangepast aan stedelijke omgevingen en zijn daarom klein, duurzaam en snel te verplaatsen. Dit merkt LMe Solutions, leverancier van Scoobic. “De Nederlandse markt is eindelijk klaar voor deze oplossing”, aldus Karin van den Berg-Hulshoff, initiatiefnemer van LMe Solutions.

Scoobic is sinds 2018 de ‘last mile’-marktleider in meerdere continenten. Onder andere Heineken en Amazon maken in het buitenland al gebruik van Scoobic. In 2022 kreeg het bedrijf voet aan de grond in Nederland. “De vraag naar Scoobicvoertuigen neemt toe, vanuit het hele land”, aldus Van den Berg-Hulshoff. “Ik verwacht dat dit alleen maar meer gaat worden.”

Duurzame ambities 

Nederlandse bedrijven zoeken namelijk steeds vaker een oplossing om de ‘last miles’ van hun goederen – van
het distributiecentrum naar de klant – zo duurzaam, snel en goedkoop mogelijk te maken. Ze willen kosten
besparen en duurzamer bezorgen. Scoobic-voertuigen zoals bezorgfietsen, cargo bikes en minitrucks,
bieden deze oplossing

Minder drukte in steden

Het was een bewuste keuze van LMe om cargovoertuigen in te kopen bij de Scoobic. “De kleine, efficiënte
voertuigen van Scoobic zijn sneller te verplaatsen dan bestelbussen en kunnen daardoor vaker leveren.
Bovendien nemen de voertuigen weinig ruimte in beslag. Dat is heel gewenst in de drukke steden en
Randstedelijke gebieden.”

Vaker eigenaarschap van duurzame cargovoertuigen

Ook Hiltermann Lease is enthousiast over het leasen van Scoobic-voertuigen via LMe Solutions. “We
merken dat ondernemers steeds meer behoefte hebben aan duurzame voertuigen”, aldus Tom Zoontjes,
accountmanager bij Hiltermann Lease. Deze behoefte wordt volgens hem aangewakkerd doordat veel
grote gemeentes vanaf 2025 de zero-emissiezone invoeren. Dit betekent dat alleen nul-emissie vracht- en
bestelauto’s deze zone binnen mogen rijden.

Opkomst van financial lease

Daarnaast merkt Hiltermann Lease dat ondernemers last mile voertuigen steeds vaker financieren door
middel van financial lease. Hierbij wordt de ondernemer uiteindelijk eigenaar van het vervoersmiddel.
“Begrijpelijk, want financial lease biedt 100 procent financieringsmogelijkheid, liquiditeitsbehoud en mogelijk
fiscale voordelen voor de ondernemer”, licht Zoontjes toe.

Over Scoobic

Scoobic is marktleider in de last mile industrie en op meerdere continenten actief. Zij zijn een operationele voertuigen en e-commerce partner van merken zoals Heineken en Amazon. Op dit moment werkt Scoobic mee aan een co-engineeringsproject in het rodelopergebied van Amsterdam.

Over LMe Solutions

LMe Solutions is gevestigd in het World Fashion Centre (WFC) in Amsterdam en biedt last mile plossingen aan in Nederland. LMe beschikt over cargovoertuigen voor het midden- en kleinbedrijf. Voor grote organisaties, wagenparkbeheerders, verzekeringsmaatschappijen en bedrijfsverenigingen biedt LMe kennissessies aan voor informatie en advies over de juiste voertuigen voor de juiste gebruikers. Denk aan bezorgfietsen, cargo bikes en minitrucks.

Over Hiltermann Lease

Hiltermann Lease is een grote speler in de Nederlandse leasemarkt, gespecialiseerd in flexibele
leaseoplossingen voor bedrijven. Zij richten zich op het bieden van praktische financieringsoplossingen.
Hiltermann Lease heeft een groot netwerk van samenwerkingspartners door heel Nederland. Deze
samenwerkingspartners zijn financiële intermediairs, autobedrijven en leveranciers van equipment.
www.hiltermannlease.nl


08 – 03 – 2024

Onafhankelijke leasemaatschappijen zien hun marktaandeel groeien 

Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen ziet stijging van 4,8% in 2023 

Hiltermann Lease, één van de grootste bank- én merkonafhankelijke leasemaatschappijen op het gebied van automotive en equipment in Nederland, verwacht in 2024 een verdere toename van leasecontracten in het MKB. Dit gaat voornamelijk om leasecontracten tot 250.000 euro. Dit is deels te verklaren doordat financiering van het MKB verschuift van bankleningen naar alternatieve financieringsvormen zoals leasing. Dit is in lijn met de cijfers die vandaag bekend zijn gemaakt door de Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen, die in 2023 een stijging van 4,8% in leasecontracten rapporteert. Het totaal volume in 2023 kwam uit op 7,25 miljard, voor een groot deel te danken aan de inhaalbeweging die transportmiddelen hebben gemaakt na het wegwerken van de leveringsproblemen. 

In recente jaren zijn banken geconfronteerd met toenemende regelgeving in de financieringssector, wat heeft geleid tot hogere kosten. Ook kapitaalbeslag, het arbeidsintensieve karakter en het inkrimpen van kantoornetwerk spelen een rol bij de verminderde toegang voor financiering bij het MKB. Hoewel verplichtingen als “Know Your Customer” ook een belangrijke rol spelen bij leasemaatschappijen, kunnen leasecontracten besluitvaardiger en sneller worden afgesloten. Bovendien hanteren banken vaak striktere acceptatiecriteria, waarbij bedrijven vaak minstens drie jaar operationeel moeten zijn. Hierdoor komen onder andere startende ondernemingen moeilijk aan krediet om investeringen mogelijk te maken. 

Steeds vaker lease in het MKB 

“De groei die we zien in het aantal nieuwe leasecontracten in het MKB is een bemoedigend teken dat er meer behoefte is aan alternatieve financiers. De niet-bancaire leasemaatschappijen groeien in 2023 met 27% in vergelijking met 2022. Deze cijfers bevestigen onze verwachting dat leasing een steeds belangrijkere rol gaat spelen in de financiering van het MKB, maar dat de distributie ervan ook buiten de traditionele bankkanalen plaatsvindt. We verwachten dat deze trend zich in 2024 zal voortzetten,” zegt Peter-Jan Bentein van de Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen. 

“De afgelopen jaren zijn tienduizenden MKB-bedrijven bijgekomen in Nederland. Veel van dit soort bedrijven gaan opzoek naar alternatieve financiering om hun bedrijf draaiende te houden. Dit is verstandig, want door financiering op een slimme manier in te zetten, wordt de groei van de onderneming gestimuleerd” aldus Ewoud Sneep, commercieel manager bij Hiltermann Lease. 

Als asset financier kijkt Hiltermann Lease sterk naar de waarde (ontwikkeling) van de asset, en op het essentiële belang van de asset voor de bedrijfsvoering. Dit, gecombineerd met criteria waaraan het bedrijf moet voldoen, maakt dat het hen in staat stelt om risico’s goed in te schatten én het MKB op een verantwoorde manier financiering te verstrekken.  

Over Hiltermann Lease 

Hiltermann Lease is een grote speler in de Nederlandse leasemarkt, gespecialiseerd in flexibele leaseoplossingen voor bedrijven. Zij richten zich op het bieden van praktische financieringsoplossingen. Hiltermann Lease heeft een groot netwerk van samenwerkingspartners door heel Nederland. Deze samenwerkingspartners zijn financiële intermediairs, autobedrijven en leveranciers van equipment.  

 Over Leasing Nederland 

Leasing Nederland behartigt de belangen van de in Nederland gevestigde leasemaatschappijen, die zich met name richten op het leasen van bedrijfsmiddelen. Dit zijn objecten als: trucks en trailers, grondverzetmachines, intern transportmaterieel, bussen en coaches, kranen, industrieel equipment (machines), drukpersen, copiers, computers, servers, en software. Leasing Nederland is opgericht in 1972, enkele jaren nadat leasing in Nederland werd geïntroduceerd.  


01 – 11 – 2023

Hiltermann Lease tekent 100.000ste contract

Hiltermann Lease tekent vandaag haar 100.000e contract. Volgens het bedrijf uit Hoofddorp loopt de vraag van leaseproducten hand in hand met het groeiende aantal bedrijven in Nederland.

Ondanks de rentestijging ziet de leasemaatschappij dat het financieren van auto’s en bedrijfsmiddelen steeds gebruikelijker wordt. Dat geld ook voor startende ondernemingen en daarvan zijn er steeds meer. Volgens Ewoud Sneep, commercieel manager bij Hiltermann Lease, kiezen steeds meer bedrijven om een auto of ander bedrijfsmiddel (deels) te financieren, geld in het bedrijf te laten als buffer of om te investeren in groei. “In andere gevallen is het geld er simpelweg nog niet. In onze ogen is financieren van een auto of bedrijfsmiddel een slimme manier om een bedrijf verder te laten groeien.”

Hiltermann doet veel zaken in het indirecte kanaal, via intermediairs, brokers en leveranciers. Naar eigen zeggen heeft het binnen drie jaar een sprong gemaakt van 50.000 naar 100.000 overeenkomsten. “Een prestatie die de veerkracht en het succes van de leasewereld benadrukt,” aldus Eelco Postma, productmanager bij Hiltermann Lease. De toekomstplannen voor het leasebedrijf zijn onder andere meer focus op shortlease en consumentenfinanciering. Naast verdere groei in zakelijke financiering voor auto’s en bedrijfsmiddelen.


06 – 07 – 2023

Trendrapport 2023: Kansen en Uitdagingen in de markt van nieuw en gebruikt materieel

Hiltermann Lease heeft een trendrapport ontwikkeld dat een diepgaand inzicht geeft in de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de markt van nieuw en gebruikt materieel. Het betreft hier de agrarische-, bouw en intern transport sector. Deze waardevolle informatie is verzameld via diepte-interviews en enquêtes onder een groot aantal leveranciers in Nederland en biedt leveranciers en belanghebbenden een mooi overzicht van de uitdagingen, kansen en trends die zich voordoen in de markt. Een van de belangrijkste bevindingen is de toenemende vraag naar gebruikt materieel. Leveranciers in verschillende sectoren, zoals de agrarische sector, de bouw en intern transport, ervaren een groeiende vraag naar gebruikte machines en materieel. Het rapport onderzoekt ook de rol van financiering bij deze ontwikkelingen en de verschillende leasevormen die beschikbaar zijn. Opkomst van verhuur De opkomst van verhuur als een populaire optie voor zowel leveranciers als eindgebruikers komt ter sprake. Het rapport belicht de voordelen van verhuur en de uitdagingen die gepaard gaan met het opzetten van een verhuurvloot. “Het rapport biedt een uitgebreid overzicht van de ontwikkelingen en uitdagingen in de markt van nieuw en gebruikt materieel”, aldus Ewoud Sneep, Commercieel Manager van Hiltermann Lease. “Wij zijn ervan overtuigd dat dit rapport waardevolle inzichten zal bieden aan onze klanten, partners en andere belanghebbenden, en hen zal helpen bij het nemen van de juiste beslissing.


Uitdagingen Een van de belangrijkste uitdagingen die naar voren komt, is het tekort aan aanbod van zowel nieuw als gebruikt materieel. Dit heeft invloed op de prijzen en kan de groei belemmeren. Het rapport bespreekt ook andere uitdagingen, zoals de impact van stikstofregelgeving en de stijgende vraag naar elektrisch materieel. Ewoud Sneep: “Met de verkregen inzichten uit het trendrapport willen we dé partner zijn voor leveranciers van agrarisch materieel, bouwmaterieel en leveranciers die zich richten op de interne transport sector. Dit doen we door het aanbieden van financiering voor onder andere heftrucks, verreikers, tractoren, graafmachines en shovels. Wij helpen ondernemers graag om hun ambities waar te maken en dromen te verwezenlijken door het vinden van de juiste lease- of financieringsoplossing, onafhankelijk van bank of merk. Ook zien wij in de komende jaren een belangrijke rol weggelegd voor non-bancaire financiers om bedrijven te helpen bij het verduurzamen of elektrificeren van het machinepark of materieel. Het MKB is de motor van de Nederlandse economie, Hiltermann Lease is als lease- en financieringspartner de motor voor het MKB.”


10 – 05 – 2023

Hiltermann met HCF in consumentenfinancieringen

De aftrap gisteren van HCF werd verzorgd door Xandra Velzeboer, Olympisch- en viervoudig wereldkampioen shorttrack en sponsorpartner van Hiltermann.

Met het nieuwe fintech platform van HCF wordt het proces van autofinanciering volledig gedigitaliseerd en uitgevoerd zonder de papieren rompslomp van een traditionele lening aanvragen. Dealers profiteren omdat de financieringsaanvraag snellere kan worden afgehandeld en daarmee de zekerheid krijgt dat een auto financierbaar is.

Volgens managing director Paul Kalis tilt HCF de traditionele financiële dienstverlening voor mobiliteit bij consumenten naar een hoger en efficiënter niveau. “Wij doen dat door de consument en dealer radicaal centraal te stellen en hen met een volledig geautomatiseerd proces te ondersteunen bij de financiering van een auto. Dit alles met heldere voorwaarden tegen een vaste lage rente.”


25 – 03 – 2023

Hiltermann Lease Groep breidt directie uit

Leasemaatschappij Hiltermann Lease Groep meldt dat zij twee nieuwe directieleden heeft aangesteld. Petra Jansen op de Haar vervult de nieuwe functie als COO en Michel van de Coevering treedt toe als CFO.

De sterke groei van de organisatie en diversiteit van activiteiten zijn de aanleiding om het directieteam uit te breiden. Door de recente overname van Dealer Totaal Concept en de digitale transformatie binnen de Hiltermann Lease Groep groeide de behoefte aan een Operationeel Directeur. Petra Jansen op de Haar voegt met haar ruime ervaring binnen de financiële sector veel toe om de ambities te realiseren. Zij bekleedde hiervoor de rol van Director bij de hypothekentak van ASR en als CEO van de ASR Bank.

Michel van de Coevering is per 1 april benoemd als CFO en neemt daarmee de functie van Susan Wan over. Van de Coevering heeft zijn sporen als CFO verdient bij o.a. Kempen & Co en recent bij IT-specialist Schuberg Philis.

“Ik ben erg blij dat Petra en Michel het directieteam komen versterken en kijk ernaar uit om samen de groei verder vorm te geven”, aldus Michel Akerboom, CEO van Hiltermann Lease Groep.


18 – 02 – 2022

Hiltermann Lease Groep neemt Dealer Totaal Concept over

Leasemaatschappij Hiltermann Lease Groep neemt Dealer Totaal Concept (DTC) over, zo maken beide partijen vandaag bekend. De overname geeft beide organisaties een impuls om te groeien. Oprichters Nieko van Es en Raymond Alflen en de directie Maaike Heintz en Edwin te Winkel blijven aan bij DTC.

Met de overname van DTC wil Hiltermann Lease Groep zich verder profileren als dé partner voor universele autobedrijven in Nederland door het aanbieden van een nog breder totaalpakket aan financiële diensten.

“DTC is een sterke speler in het autodealer kanaal, een kanaal waar wij ook actief in zijn. Door deze overname kunnen wij ons aanbod aan onze partners nog verder verbreden.” aldus Michel Akerboom, CEO van Hiltermann Lease Groep. Het dienstenaanbod wordt uitgebreid met leningen, financieringen en verzekeringen voor particulieren en de zakelijke markt.

De directie van DTC blijft aan en zet de huidige strategie voort. “Met Hiltermann als strategisch partner breiden wij juist ons productenaanbod aan onze dealers uit met operational- en private lease” zegt Nieko van Es, “verder blijven we als intermediair opereren om onze klanten altijd de beste deal te kunnen bieden”.

Hiltermann Lease Groep gaat zich primair richten op wagenparken en equipment via het eigen kanaal en blijft onafhankelijke intermediairs onveranderd bedienen. “Door het onderbrengen van ons dealerkanaal bij DTC kunnen wij nog meer focus hebben op deze kernactiviteiten”, aldus Akerboom, “eventuele kanaalconflicten worden hierdoor ook uitgesloten”.


07 – 12 – 2021

Aankondiging vertrek Susan Wan bij Hiltermann

Na een zeer actief eerste anderhalf jaar heeft CFO Susan Wan besloten te vertrekken bij Hiltermann Lease Groep (HLG). 

Susan bekleedde de functie van CFO bij HLG sinds 1 juli 2020. In de afgelopen periode heeft Susan zich vooral bezig gehouden met de financiering van de onderneming, waaronder de twee complexe securitisatie trajecten, en de expansie van de financiële en IT afdeling.

“De RvC en ik betreuren haar besluit maar respecteren deze. Wij danken Susan voor haar inzet, professionaliteit en haar bijdrage aan de onderneming en wensen haar veel succes in haar verdere carrière.” – Michel Akerboom 

Susan zal haar functie blijven vervullen tot uiterlijk eind april 2022. De zoektocht naar een nieuwe CFO is al opgestart.


28 – 08 – 2020

Hiltermann Lease Groep schrijft stevige halfjaarcijfers

Hiltermann Lease Groep heeft in het eerste half jaar van 2020 een groei van 12% gerealiseerd. Cijfers die tijdens de corona-hausse voorbehouden leken aan grootgrutters en bouwmarkten. “Dit bevestigt eens te meer de gezonde basis die hier in Hoofddorp ligt om ook in de toekomst verder te groeien”, aldus algemeen directeur Michel Akerboom.

Opvallend is bovendien dat de groei gelijk verdeeld is over beide kwartalen. Waar de impact van ’corona’ economisch eigenlijk pas in het tweede kwartaal zichtbaar werd, schrijft Hiltermann Lease Groep twee keer op rij een plus van 6% in de boeken. Het lease- en financieringsbedrijf heeft daarmee tevens de grens van 40.000 contracten doorbroken.

De gerealiseerde omzet van kwam in het eerste half jaar van 2020 uit op 97 miljoen euro, 20% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst kwam daarbij uit op 7,8 miljoen euro. De groeicijfers resulteren er bovendien in dat de balans van Hiltermann Lease Groep gestegen is tot ruim 570 miljoen euro. “De verwachting is dat zowel de groei als het resultaat ook in het tweede halfjaar van 2020 positief zullen zijn”, vult Akerboom aan.

Hiltermann Lease Groep vond vorig jaar in Elliott Advisors al een nieuwe aandeelhouder die nadrukkelijk ondersteuning biedt in het uitrollen van de verder groeistrategie. Inmiddels is er met Susan Wan ook een nieuwe, ervaren CFO aangetrokken. Zij keert daarmee terug in de leasebranche, na een eerder lang dienstverband bij Leaseplan.

“We hebben inmiddels een dusdanige omvang dat het aanpassen van de kapitaalpositie logisch én efficiënt is. De nadruk zal hierbij liggen op het optimaliseren van de structuur en diversificatie van de financieringsbasis van Hiltermann Lease”, licht Wan toe.


12 – 06 – 2020

Hiltermann Lease realiseert groei in uitdagende periode

Volledig tegen de economische ontwikkelingen in, is Hiltermann Lease Groep hard onderweg om de gestelde groeidoelstellingen te behalen in het tweede kwartaal van 2020. Begin juni doorbrak het lease- en financieringsbedrijf in Hoofddorp de grens van 40.000 contracten. En dat terwijl ook de automotive sector in de Corona-crisis hard geraakt wordt.

“De basis van die resultaten ligt in de relatie met onze klanten”, stelt directeur Michel Akerboom. “Wij hebben er vanaf februari meteen vol op ingezet om met onze klanten in gesprek te gaan. Op dat moment was nog niet duidelijk hoe fors de maatschappelijke en economische impact van Covid-19 zou worden, maar het was duidelijk dát er storm op komst was.”

Strategisch koos Hiltermann Lease Groep duidelijk voor de lijn ‘samen door de crisis’, wat in de praktijk een stevige uitdaging bleek. “Het heeft weinig zin om bij een klant die niet kan betalen of zelfs failliet dreigt te gaan, je hakken in het zand te zetten. We hebben er dus vooral alles aan gedaan om die relaties de hand te reiken. Een contractaanpassing of deels uitstel van betaling om zo de lasten van een bedrijf tijdelijk te verlichten. Het einde van de crisis is helaas nog lang niet in zicht, maar gelukkig hebben steeds meer sectoren weer de mogelijkheid om omzet te genereren, waardoor rekeningen weer betaald kunnen worden. Uiteraard moeten wij zelf ook aan onze verplichtingen blijven voldoen, dus de financiële speelruimte voor ons is ook niet oneindig.”

Hiltermann Lease Groep bleef de afgelopen maanden doorlopend nieuwe orders schrijven. Enerzijds zijn dit investeringen die de klant liever even niet uit eigen kapitaal financierde, anderzijds is via sale en leaseback de portefeuille bij bestaande relaties uitgebouwd.
Ook is een deel van de reguliere contractduur in samenspraak met klanten verlengd, om zo even rust voor de klant te creëren. Wat minder zichtbaar zijn de contracten die níet verloren zijn gegaan, door met name ‘kleine zelfstandigen’ op weg te helpen op de route naar overheidssteun.

Komt Hiltermann Lease Groep daarmee straks als een winnaar uit deze crisis? “Nee, zeker niet”, stelt Akerboom. “De impact die Corona op ons én onze klanten heeft, is daarvoor veel te heftig. Maar deze groeicijfers onderstrepen wel dat we de juiste weg volgen. We willen er samen met al onze klanten zo goed mogelijk uitkomen. Ik ben er wel van overtuigd dat we daarmee relaties smeden die nog heel lang mee gaan.”


18 – 10 – 2019

Overname Hiltermann Lease Groep door Funds Advised By Elliott Advisors

Hiltermann Lease Groep heeft op vrijdag 18 oktober de overname afgerond van een meerderheid van haar aandelen door Funds Advised By Elliott Advisors. Oprichter en grootste verkopende aandeelhouder Boudewijn Hiltermann blijft als substantiële minderheidsaandeelhouder betrokken.

Hiltermann Lease Groep heeft de afgelopen jaren een succesvolle strategie gevolgd, resulterend in een sterke groei en solide financiële resultaten. Met de nieuwe partner Elliot, die deze strategie ondersteunt en bovendien veel ervaring en middelen inbrengt, verwacht Hiltermann Lease Groep de huidige groeistrategie voort te zetten en zelfs te versnellen.

Michel Akerboom blijft aan als directeur van Hiltermann Lease Groep en kijkt uit naar de mogelijkheden die de samenwerking met Elliott meebrengt. “Ik ben erg blij dat Elliott onze nieuwe, sterke partner en aandeelhouder is. Elliott biedt ons de middelen en kennis om de volgende groeifase van ons bedrijf in te gaan. Zij ondersteunen ons om de toonaangevende, onafhankelijke leasepartner voor MKB-bedrijven in Nederland te worden, waarbij maatwerk en de beste service centraal staan.”

Over Hiltermann Lease Groep

Hiltermann Lease Groep is een bank- en merkonafhankelijke leasemaatschappij voor zowel auto’s als bedrijfsmiddelen, die zich richt op het MKB en zelfstandigen in Nederland. De huidige portefeuille omvat ruim 35.000 contracten, waarmee Hiltermann Lease Groep tot de top tien van Nederlandse autoleasemaatschappijen behoort. Hiltermann Lease Groep is opgericht in 2004 en is gevestigd in Hoofddorp.

Over Elliott

Elliott Management Corporation beheert twee multi-strategie beleggingsfondsen, met een gezamenlijk beheerd vermogen van ruim 38 miljard dollar. Het vlaggenschip Elliott Associates, L.P. werd opgericht in 1977 en is daarmee een van de oudste fondsen in zijn soort onder continu beheer. De beleggers van de Elliott-fondsen zijn onder meer pensioenfondsen, staatsinvesteringsfondsen, beleggingsfondsen en eigen werknemers. Elliott Advisors (UK) Limited is een dochteronderneming van Elliott Management Corporation.

Adviseurs

Namens Hiltermann Lease Groep trad AXECO Corporate Finance op als financieel adviseur en Houthoff als juridisch adviseur. DLA Piper en EY traden op als adviseurs van Elliott.


04 – 06 – 2018

Hiltermann Lease: ‘Pleased to meet you, again’

Met ingang van 4 juni krijgt de eerdere aangekondigde fusie tussen Auto Lease Company en Strix Lease Service zijn beslag met de lancering van een nieuwe naam: Hiltermann Lease. Beide bedrijven opereerden al sinds 2014 onder de vlag van de holding Hiltermann Lease Groep, waaronder ook de equipmenttak The Lease Factory valt. Deze laatste blijft weliswaar een zelfstandige entiteit, maar zal naar buiten toe eveneens onder de naam Hiltermann Lease gaan opereren.

Een belangrijke reden om de werkmaatschappijen samen te voegen, is de toenemende vraag van klanten naar een gemengde leaseportefeuille. Strix Lease Service richt zich van oudsher op operational lease, terwijl Auto Lease Company een sterke positie inneemt in de (indirecte) verkoop van financial lease. The Lease Factory maakt dit compleet met equipment lease producten.
“Onze kracht is dat wij bij iedere leasevraag de juiste oplossing kunnen bieden. Onze bestaande klanten weten en waarderen dit, maar naar buiten toe was dit minder duidelijk. Met één nieuwe sterke naam verwachten we krachtiger in de markt te kunnen opereren”, licht algemeen directeur Michel Akerboom toe.

Mobiliteit en bedrijfsmiddelen voor ondernemend Nederland

Door ook The Lease Factory onder de nieuwe naam te laten werken, zal Hiltermann Lease zich bovendien nog sterker profileren als dé bank- en merkonafhankelijke lease- en financieringsmaatschappij voor MKB Nederland. “Vandaar ook onze nieuwe slogan Mobiliteit en bedrijfsmiddelen voor ondernemend Nederland. Wij willen nadrukkelijk op iedere financieringsvraag in kunnen spelen, ongeacht het object”, vertelt Akerboom, “Wij lopen voorop in het aanbieden van leasevormen op equipment, waarbij de service en dienstverlening die men gewend is te krijgen bij de leaseauto ook hier wordt toegepast. Dit is één van de manieren waarop wij onze klanten een totaaloplossing kunnen bieden.”
Hiltermann Lease Groep beheert momenteel ruim 26.000 contracten en heeft de ambitie om door te groeien naar 35.000 in 2020. “Deze fusie is noodzakelijk om die doelstelling ook waar te maken. We zijn eerder al gestart met de integratie van de backoffice. Nu we ook commercieel als één bedrijf gaan opereren, ontstaat er een organisatie die efficiënter, slagvaardiger én herkenbaarder is. Klaar voor de toekomst”, ziet Akerboom.

Herkenbare naam, herkenbare service

Met de keuze voor Hiltermann Lease keert bovendien een bekende naam in de leasewereld terug. Boudewijn Hiltermann, oprichter en voorzitter van de Raad van Commissarissen, was eind 20e eeuw al succesvol met Hiltermann Lease Service. “Het was voor ons geen keuze om verder te gaan met één van de bestaande namen. We willen juist laten zien dat we uitblinken op beide specialismen. Die naamsherkenning telt bovendien dubbel, omdat wij anno 2018 op hetzelfde serviceniveau opereren als Hiltermann Lease Service destijds”, aldus Akerboom.


18 – 10 – 2017

Auto Lease Company en Strix Lease Service gaan fuseren

Beide leasemaatschappijen waren al onderdeel van de Hiltermann Lease Groep, maar gaan in het nieuwe jaar definitief samen verder onder leiding van Michel Akerboom. Strix Lease Service en Auto Lease Company (ALC), beide eigendom van de Hiltermann Lease Groep, worden geïntegreerd tot één leasemaatschappij. The Lease Factory, dat ook onder Hiltermann valt, blijft zelfstandig verdergaan. Dat melden directeuren Michel Akerboom (Auto Lease Company) en Norbert Karthaus (Strix Lease Service) vandaag aan Automotive Management.

Strix is vooral actief in het aanbieden van operational lease (6.500 contracten) aan zakelijke klanten, Auto Lease Company in financial lease (14.500 contracten) via dealers, universele bedrijven en intermediairs. The Lease Factory is het bedrijf voor het leasen van equipment en bijzondere voertuigen. Die laatste gaat niet mee in de fusie. “Dat is ook een aparte tak van sport, terwijl Strix en Auto Lease Company steeds meer naar elkaar toegroeiden”, zegt Karthaus. “We kregen bij Strix vragen over financial lease en bij Auto Lease Company over operational lease. Dus hebben we gekeken hoe we meer vanuit de vraag van de klant kunnen gaan werken in plaats van vanuit onze eigen processen en producten. Het samenvoegen van beide bedrijven vonden wij de meest logische oplossing.”

Één frontoffice en één naam

De backoffices waren al geïntegreerd, nu gebeurt hetzelfde met de frontoffice. Er komen twee salesteams: een voor de directe verkoop aan zakelijke klanten zoals wagenparkbeheerders, en een voor indirecte verkoop aan bijvoorbeeld dealers, en universele formules en intermediairs die een leaseproduct aan hun klanten (waaronder veel particulieren en mkb-bedrijven) willen aanbieden. “Het maakt dus niet uit of ze kiezen voor operational lease, private lease of financial lease”, zegt Akerboom. “Daarnaast hebben we straks nog maar één administratie, en één naam waar we marketing op moeten bedrijven. Dat is veel efficiënter en slagvaardiger.”

Die nieuwe naam wordt waarschijnlijk aan het eind van dit jaar bekend gemaakt, en begin volgend jaar moet de integratie zijn voltooid. Onder de huidige 70 personeelsleden vallen geen ontslagen, het is juist de bedoeling om met het huidige aantal mensen meer te kunnen doen, zegt Akerboom. “We willen groeien naar 35 duizend contracten in 2020; we hebben er nu ongeveer 21 duizend auto’s, waarvan 7 duizend operational lease, en daarnaast nog 2,5 duizend equipment contracten. Als de markt zich zo ontwikkelt als hij nu doet, is dat zeker haalbaar.” Naar verwachting zal ook het aandeel private lease, dat nu onder Auto Lease Company valt, toenemen.

“Ik heb ervoor gekozen om afscheid te nemen als directeur”, zegt Strix-oprichter Karthaus, “maar blijf wel als aandeelhouder verbonden aan Hiltermann Lease Groep. Een bedrijf heeft één directeur nodig. Michel is toch tien jaar jonger en heeft de ambitie om dit bedrijf verder uit te bouwen. Het is bij hem in goede handen.” Karthaus blijft vanuit Hiltermann Lease Groep ook actief als voorzitter van de Autolease Inkoop Combinatie.

Hiltermann verwacht over dit jaar een omzet van 120 miljoen euro te realiseren. Het zou dan de eerste keer zijn dat het bedrijf in omzet boven de 100 miljoen uitkomt. Vorig jaar bedroeg de omzet 93 miljoen euro.


21 – 08 – 2017

Hiltermann Lease Groep maakt sterke groei door in eerste half jaar 2017

Hoofddorp, 21 augustus 2017 – Hiltermann Lease Groep, de holding van Strix Lease Service, Auto Lease Company en The Lease Factory, presenteert uitstekende halfjaarcijfers. De top 10-speler op de Nederlandse leasemarkt maakte in de eerste helft van 2017 een sterke groei door. Het aantal leasecontracten steeg van 16.700 op 30 juni 2016 naar 21.500 leasecontracten per 30 juni 2017. Ook boekte de leasemaatschappij de afgelopen zes maanden fors meer winst.

Niet alleen het aantal leasecontracten van Hiltermann Lease Groep steeg, ook de omzet maakte een flinke sprong – van 44 miljoen euro in het eerste half jaar van 2016 naar 55 miljoen euro in het eerste half jaar van 2017. Hiltermann Lease Groep verwacht dat de totale omzet voor 2017 zal uitkomen op circa 120 miljoen euro. Het balanstotaal steeg van 235 miljoen naar circa 300 miljoen euro. Het resultaat voor belasting groeide van 4,5 miljoen in de eerste helft van 2016 naar 5,5 miljoen euro in het eerste half jaar van 2017.

Het afgelopen kalenderjaar maakte Hiltermann Lease Groep al een forse groei door. Waar de markt in 2016 met circa zes procent groeide, was de groei bij de leasemaatschappij maar liefst 35 procent. “Die lijn hebben we het afgelopen half jaar door weten te zetten. We verwachten dat de groei ook in de tweede helft van dit jaar zal aanhouden”, aldus de directie van Hiltermann Lease Groep.

Focus op de klant

Hiltermann Lease Groep bestaat uit drie gespecialiseerde werkmaatschappijen met elk hun eigen kennis en ervaring. Strix Lease Service richt zich op de operational service lease en verhuur van personenauto’s en lichte bestelwagens. Auto Lease Company houdt zich met name bezig met financial lease van personen- en bedrijfswagens voor kleinere partijen en bedient de consumentenmarkt met Private Leasing. Voor financiering van bedrijfsmiddelen kan men terecht bij The Lease Factory. “We hebben onze diverse leasevormen bewust ondergebracht bij verschillende werkmaatschappijen. Zo zijn we in staat doelgroepen heel gericht service te bieden, elke maatschappij heeft immers een eigen specialisme. Dankzij een sterke focus op klanttevredenheid zijn we in staat om harder te groeien dan de markt”, benadrukt de directie.


20 – 04 – 2017

Uitbreiding financiering Hiltermann Lease Groep voor verdubbeling vloot

Hoofddorp, 20 april 2017 – Hiltermann Lease Groep, de holding boven Strix Lease Service, Auto Lease Company en The Lease Factory, heeft zijn herfinanciering uitgebreid naar 287,5 miljoen euro. Het bankenconsortium dat eerder al een kredietovereenkomst met Hiltermann Lease Groep had, heeft een nieuwe overeenkomst afgesloten en de bestaande financiering van 220 miljoen euro verhoogd met 67,5 miljoen euro. HSBC is tevens toegetreden tot dit consortium.

Met de nieuwe kredietfaciliteit wil Hiltermann Lease Groep de stormachtige groei verder financieren. Waar de markt het afgelopen jaar met circa zes procent groeide, was de groei bij de leasemaatschappij maar liefst 35 procent. “Onze persoonlijke aanpak, de verschillende proposities in operational, financial én equipment lease, en onze trouwe klantenkring hebben de afgelopen jaren een bijzonder sterke groei veroorzaakt”, vertelt Norbert Karthaus, directeur van Hiltermann Lease Groep. De organisatie beheert momenteel circa 20.000 leasecontracten. Hiltermann Lease Groep heeft de ambitie om het aantal leasecontracten tot 2020 te laten groeien naar 32.000. Met de nieuwe kredietfaciliteit is deze groeiambitie zeker gesteld.

Vertrouwen in meerjarenplan

De kredietovereenkomst is gefaciliteerd door ABN AMRO, ING, NIBC, Rabobank en HSBC. AXECO Corporate Finance en JanssenBroekhuysen Advocaten voorzagen de leasemaatschappij van respectievelijk financieel en juridisch advies. Behalve een financiering van 287,5 miljoen euro heeft het bankenconsortium ook een optie voor nog eens 75 miljoen euro in het vooruitzicht gesteld via een zogeheten accordeonfaciliteit. Karthaus: “Dit getuigt van groot vertrouwen vanuit de banken. Ze hebben gezien wat we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd en hechten waarde aan onze ambitie voor de komende jaren.”


07 – 11 – 2016

Hiltermann Lease Groep bekroont ambitie met nominatie FD Gazellen Award

Hoofddorp, 7 november 2016 – Hiltermann Lease Groep is door Het Financieele Dagblad uitgeroepen tot FD Gazelle 2016 en behoort daarmee tot snelst groeiende ondernemingen van Nederland. Dit selecte gezelschap bedrijven noteerde onder meer een omzetgroei van 20% of meer over een periode van drie jaar.
Op 22 november wordt bekend of Hiltermann Lease Groep ook een gouden, zilveren of bronzen Award in de wacht sleept.

De directie van Hiltermann Lease Groep is verguld met de nominatie. “Onze unieke propositie maakt een groot verschil in de markt, daardoor zijn wij in staat een sterke groei te realiseren”, vertelt Norbert Karthaus. “Met Strix Lease Service, Auto Lease Company en The Lease Factory bedienen wij de gehele leasesector. Hiltermann Lease Groep onderscheidt zich nadrukkelijk door operationele-, financiële- én equipment lease onder één dak aan te bieden.”

Ook Michel Akerboom benadrukt die synergie als de grote kracht van Hiltermann Lease Groep. “Door de back-office en het aantrekken van financiering centraal te regelen, richten de
werkmaatschappijen zich volledig op waar ze sterk in zijn: persoonlijke aandacht en expertise bieden. Onze mensen proberen altijd de beste oplossing te creëren en dat zie je terug in een hoge klanttevredenheid.”

Ambitie en innovatiedrang kenmerken Hiltermann Lease Groep. Doorlopend investeren in producten en mensen is cruciaal om die ambities waar te maken, weet Karthaus: “Wij leggen de lat hoog in wat de klant van ons mag verwachten. De FD Gazellen-nominatie onderstreept dat we dit waar maken en dat Hiltermann Lease Groep een onderneming is om trots op te zijn.”

Voor onze lease activiteiten verwijzen wij u graag naar: